משי טכנולוגיות הנדסה ופרויקטים

חברת משי טכנולוגיות בע”מ  עברה אל משרדיה החדשים הממוקמים ברחוב הלפיד 19 פתח תקווה..

משי טכנולוגיות הנדסה ופרויקטים

סיב אופטי הוא סיב מחומר שקוף בדרך כלל זכוכית המאפשר העברת אור מקצהו האחד לאחר, ומבוסס על העקרון הפיזיקלי הנקרא החזרה גמורה או החזרה מלאה של קרן אור. יתרונות של שיטה זו על פני העברת אותות חשמליים בכבלי נחושת, שבהם האות (החשמלי) סובל מניחות גבוה ככל שהמרחק (אורך

לסיב אופטי רמת ניחות נמוכה מאוד, עובדה המאפשרת מעבר מרחקים גדולים מאוד ללא צורך בהגברת האות. הנפיצה הנמוכה של הזכוכית מאפשרת העברת נתונים בקצב גבוה מאד. הטכנולוגיה מאפשרת כיום העברת נתונים בקצב של עד 40 מיליארד סיביות לשנייה (4.6 ג’יגה-ביט ,((Giga bit) אך באמצעות טכנולוגיות חדשות ושליחת נתונים במספר אורכי גל שונים בו זמנית (WDM), מתאפשר קצב הנמדד באלפי מיליארדים טרה-ביט – Tera bit של סיביות בשנייה.

בקצה המשדר מוצב לייזר שהופך את האות החשמלי לאות אופטי, בקצה הקולט ממוקם מקלט – רכיב המשתמש בגלאי להמרת האותות האופטיים המתקבלים לאותות חשמליים.

השימושים בסיבים האופטיים הינו מגוון ביותר וכולל בן השאר את התחומים הבאים:

  • תקשורת: הסיבים האופטיים הם אחת המדיות המקובלות בתקשורת: בטלפוניה, ברשתות מחשבים, תקשורת נתונים, ברשת האינטרנט, ובטלוויזיה בכבלים, בשל העובדה שהם גמישים וניתן להניח אותם בדומה לכבלי תקשורת אחרים המבוססים על נחושת.

  • תאורה: סיבים אופטיים משמשים גם לתאורה, בהעברת אור על פני מרחקים גדולים או כאשר אין מעבר ישיר בין מקור האור למקום המואר. לדוגמא: בחינת אזורים חשוכים ולא נגישים כגון בתוך מערכת צינורות, או במנועי סילון.

  • אביזרים רפואיים: סיבים אופטיים משמשים גם ברפואה. במכשיר הנקרא אנדוסקופ (endoscope) צופים באיברים פנימיים בגוף האדם על ידי השחלת סיב אופטי דרך פתח קטן. בנוסף, משתמשים בסיבים אופטיים כדי להאיר אזורים שאין איתם קו ראייה ישיר בגוף המטופל.

  • לייזר: שימוש מקובל אחר הוא בהעברת   קרן לייזר למשל בניתוחים, במיוחד בניתוחי עיניים. שימוש נוסף הוא ליצירת לייזרים מסוימים.

  • תחומים נוספים: סיבים אופטיים משמשים גם בצעצועים ליצירת אפקטים ויזואליים ובארכיטקטורה על מנת להעביר את אור השמש לחללים פנימיים. בסיבים אופטיים משתמשים גם בבניית מבנים חכמים, שבהם משתמשים בסיב כגלאי של שינויי טמפרטורה או לחץ.

משי טכנולוגיות הנדסה ופרויקטים

חברת משי טכנולוגיות תתן חסות לכנס השנתי לפיתוח וייצור זיווד אלקטרוני .

משי טכנולוגיות הנדסה ופרויקטים

תלת מימד ובגדול

בימים אלה הושלמה גירסת ביתא ראשונה של מדפסת תלת ממד של חברת Massivit, סטארטאפ ישראלי צעיר ומבטיח, שמביא איתו בשורה חדשה לשוק התלת ממד. על רקע ההיצע הגדול של מדפסות  לצרכים שונים, ל”מאסיבית תלת מימד” יש מוצר חדשני וייחודי שפותח בארץ על ידי צוות החברה ובשיתוף פעולה עם חברת “זיו אב הנדסה”, מחברות הפיתוח הטכנולוגי הגדולות בישראל, המפתחת עשרות מערכות ומוצרים חדשים עבור סטארטאפים וחברות ותיקות, רובן בתחום ההייטק.

“במכונה אנחנו מיישמים מספר המצאות שלנו, לחברה כבר שני פטנטים רשומים ועוד שבעה הוגשו לבחינה. בנוסף, יש בה הרבה הנדסה יצירתית ונכונה”, אומר איגור יעקובוב, סמנכ”ל המו”פ של החברה.

משי טכנולוגיות הנדסה ופרויקטים
קטלוג אינטרנטי חדש לחברת BELDEN האמריקאית
לצפייה בקטלוג לחץ כאן–>
משי טכנולוגיות הנדסה ופרויקטים

Low Pressure Molding () הינה טכנולוגיה שפותחה ע”י חברת Henkel לאיטום והקשחה של מעגלים אלקטרוניים עבור תעשיית האווירונאוטיקה והחלל. לפני כ-4 שנים הונגשה הטכנולוגיה לתעשייה הרחבה ופתחה דלת עבור חברות רבות לייצור מוצרים עמידים יותר. חברות כמו Apple, Jawbone, ורבות אחרות כבר עשו את המעבר ומיישמים בצורה נפלאה את האפשרויות הרבות אותן מאפשרת הטכנולוגיה.

להמשך קריאה>

משי טכנולוגיות הנדסה ופרויקטים

חברת משי טכנולוגיות בע”מ  מיישמת פתרונות של לחצני PTT  חדשניים אטומי מים ip67

למערכות צבאיות ,רפואיות ולמערכות תקשורת רציפה .

החברה פיתחה פלטפורמה ליישום והטמעה של צרכי הלקוחות תוך שמירה על אמינות ביצועים ורמת אטימות מרבית .

הפלטפורמה שפותחה מאפשרת לנו לשלב אלמנטים שונים בתוך הלחצנים כגון מעגלים מודפסים, אביזרי תפיסה ודפינה למערכות השונות ועד שילוב אביזרים המאפשרים שימוש בלחצנים בפעילות יום יומית ורציפה של הלקוח.

למידע נוסף מלאו את טופס הצור קשר

    0/5 (0 Reviews)